tisdag 21 februari 2017

Yllesjal






 När den gamla sjalen börjar falla i bitar. Stickar en ny. Med hålvarv och räta ränder. Enfärgad men mönstrad. Av restgarnet som legat och väntat. Ull. Från åländska får. Mörkbrunt. Varmt. Och alldeles underbart.


Stickad av två-trådigt garn på stickor 3. Ökningar i ytterkanter. 




 









Alla hjärtans dag








lördag 11 februari 2017

Library of souls




Sista boken i serien. Har läst dem alla högt. På svenska. Och själv. På originalspråk. Kanske den bästa bokserie som skrivits. Tycker vi. Besynnerlig. Mörk. Magisk. Och kärleksfull. Samlar böckerna på hyllan. Som en påminnelse. Om det besynnerliga mitt ibland oss. Om magin vi kan välja att se. Om vi vågar.


Library of souls. Av Ransom Riggs.

onsdag 1 februari 2017

Fridas Weasleytröja





Räknat. Suddat och räknat om. Mätt. Stickat provlapp (jo, faktiskt!). Ritat upp och förberett.
Maskor på stickan och massor av garn i lådan. Nytt garn. Av samma sort och färg. Nästa stickprojekt ligger redo att stickas. Repas upp och stickas om. Alldeles säkert. Som den förra. Fast kanske går det bättre nu. Första Weasleytröjan färdigstickad. Sitter riktigt bra på sin ägarkropp. Nästa tröja på stickan nu. Blå. Och silver. Ravenclaw. Till Fridan som väntar. Med passande halsduk och vantar. Bara att börja sticka. Med Garnstudios Lima på stickor 4,5.




Håll käften, jag räknar.



Mera stickinspiration till läskvällar framför brasan. Håll käften, jag räknar. Kunde inte sagt det bättre själv. Och stickångest och hopplösa projekt. Upprepningar och omstickningar. Om lyckade tröjor och oövervinnerlighet. Från stickhimmel till maskhelvete och tillbaka igen. På en minut eller så. Lika oberäknelig som stickningen i väskan. Igenkänning. Fånleenden. Och plötsliga skrattsalvor. Tack Julia Skott för att du skrev boken jag önskar att jag skrivit.


Läs mer om boken på Galago Förlag här!