lördag 4 oktober 2014
Tomatskörd
När tomaterna inte blev så röda som vi hoppats, men hänger tungt på sina rangliga plantor. Skördar dem gröna och hittar recept. Recept på pickles. Tomater, dill, vitlök, chili. Salt, vinäger och vatten. Steriliserar burkar, pratar om bakterier. Fyller med tomater. I med kryddor och den sura lagen. Som sticker i näsan och luktar illa för en del. På med locken och in i ugnen för slutkonservering. Många fina burkar står och blir färdiga till jul, och till vintern. När snön ligger djup och vi minns sommarens färska grönsaker från trädgården.
Etiketter:
diy,
experiment,
göra på riktigt,
hemkunskap,
homemaking,
höst,
i köket,
lära på sitt eget vis,
mat,
skördeglädje,
Unschooling,
vardag
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar